Info over onze service na verkoop:

Mijn artikel is defect binnen de wettelijke garantieperiode, hoe kan ik deze laten herstellen?
Wanneer uw artikel niet meer naar behoren werkt, kan u deze aanmelden via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@itf-consult.be met vermelding van uw bestelnummer en het serienummer van uw artikel. Dit nummer kan u terugvinden op de originele verpakking of het artikel en begint meestal met S/N.
 
Zijn er kosten verbonden aan mijn herstelling?
Indien het defect binnen de wettelijke garantie valt en spontaan is ontstaan zonder toedracht van de gebruiker dan zal de herstelling en bijbehorende transportkosten steeds kosteloos verlopen. Indien de herstelling niet aan huis kan worden uitgevoerd zal u een retourlabel van ons ontvangen.

Hoelang duurt een herstelling?
De duur is afhankelijk van de fabrikant en kunnen we niet altijd voorspellen. In elk geval doen we er alles aan om het artikel zo snel mogelijk te herstellen.

Mijn artikel is defect buiten de wettelijke garantieperiode, kan ik deze nog steeds aanmelden voor herstelling?
Indien de garantie van uw artikel is verlopen dan kan u nog steeds het artikel aanmelden via e-mail voor herstelling, we kunnen dan samen bekijken hoe het artikel alsnog hersteld of omgeruild kan worden. Eventuele herstel- en transportkosten zullen dan in rekening worden gebracht.